Wat doe je als taakstrafbegeleider?

De begeleiding van jongeren met een taakstraf op de werkplek, de projectplaats, wordt gedaan door mensen die daar zelf ook werken. Zij doen dat tijdens hun gewone werk en op vrijwillige basis. Het is hun taak de jongere te begeleiden bij zijn werkzaamheden. De taakstrafbegeleider helpt zo niet alleen de taakstraf tot een goed einde te brengen, maar kan ook een voorbeeldrol vervullen. De taakstrafbegeleider kan voor de jongere een gesprekspartner zijn als deze in vertrouwen ergens over wil praten.

Taakstrafbegeleiders in beeld

Taakstrafbegeleiders zijn praktisch ingestelde mensen. Meestal werken ze in de non-profit- of publieke sector. Bijvoorbeeld als bedrijfsleider, sportinstructeur, jongerenwerker, kok, leidinggevende, medewerker van een kringloopwinkel of medewerker van een kinderboerderij. 

Bekijk hier de verhalen van taakstrafbegeleiders.
 

Heb jij het in je om taakstrafbegeleider te worden?

Je hebt geen speciale opleiding nodig om taakstrafbegeleider te worden. Je moet je vooral betrokken voelen bij jongeren, snappen dat zij soms de regels overtreden en hen een tweede kans gunnen. Wil jij een bijdrage leveren aan de samenleving, vind je het een uitdaging om met jongeren met moeilijk gedrag om te gaan en beschik je over natuurlijk overwicht? Dan ben je geschikt voor de rol van taakstrafbegeleider. 

Ook taakstrafbegeleider worden?

Neem contact met ons op!